- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
סימון חנות להובלות בע"מ נ' רפואה - שווק תוצרת חקלאית בע"מ
|
ת"ט בית משפט השלום עכו |
28541-09-09
25.1.2011 |
|
בפני : דנה עופר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: רפואה - שווק תוצרת חקלאית בע"מ |
: סימון חנות להובלות בע"מ |
| החלטה | |
החלטה
תיק זה הובא בפני כעת, עם הגשת תגובת המשיבה להחלטתי מיום 11.10.09. לטענת המשיבה, החלטה זו כלל לא הומצאה לידיה, ונודע לה אודותיה רק בעת מעקב אחר המתרחש בתיק ההוצאה לפועל.
הצדדים חלוקים בשאלת הסמכות המקומית.
לטענת המבקשת, הסמכות המקומית מסורה לבימ"ש השלום בירושלים, מאחר והשיקים נמסרו לידי המשיבה בביתן של המבקשת, הנמצא בירושלים.
לטענת המשיבה, בניגוד לנטען, השיקים נמסרו בבית מנהלה, בכפר מג'אר. על כל פנים, מקום מסירת השיקים אינו מעלה ואינו מוריד, והסמכות המקומית של בימ"ש זה קמה מכוח הפקדת השיקים בחשבון הבנק של המשיבה, הנמצא בתחום שיפוטו של בימ"ש זה (לא נאמר היכן בדיוק).
עסקינן בתביעה שטרית.
הסמכות המקומית לדון בה, לאחר שהוגשה התנגדות, נקבעת על פי כתב התביעה, המורכב מהבקשה לביצוע שטר, ומהשטר/ות עצמו/ם.
במקרה הנוכחי טענה המשיבה בבקשה לביצוע שטר, כי הסמכות המקומית מסורה לבימ"ש השלום בעכו, אך לא נימקה כלל טענה זו (המקום שנותר ליד המילים "הואיל ו..." שבטופס – נותר ריק).
המשיבה לא טענה, כפי שהיא טוענת כעת, כי השיקים נמסרו לידיה בתחום שיפוטו של בימ"ש זה (מה גם, שהכפר מג'אר, בו מתגורר מנהל המשיבה, אינו שייך למחוז חיפה, אלא למחוז הצפון). המשיבה גם לא טענה, כי הסמכות המקומית לדון בתובענה בבימ"ש השלום בעכו דווקא נובעת ממקום הפקדת השיקים. אין מקום להעלות כעת טענות עובדתיות, שלא הועלו בבקשה לביצוע שטר. מכל מקום, הפקדת השיקים בחשבון זה או אחר אינה יוצרת סמכות מקומית.
כל שניתן ללמוד מהבקשה לביצוע שטר ומהשיקים, באשר לסמכות המקומית, הוא, כי מענה של הנתבעת הוא בירושלים, וכי המקום המיועד לקיום ההתחייבות – הלא הוא סניף הבנק הנמשך – אף הוא בירושלים. לא ניתן ללמוד על זיקה אחרת, מבין אלו המנויות בתקנות סדר הדין האזרחי, המקימה סמכות לבימ"ש השלום בעכו.
לאור האמור לעיל, אני מקבלת את טענות המבקשת בעניין הסמכות המקומית, ומורה להעביר את התיק לבימ"ש השלום בירושלים.
ניתנה היום, כ' שבט תשע"א, 25 ינואר 2011, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
